Lemmer 1 – Noveas 1 (7-20) op 14-09-2024

We speelden vandaag onze tweede veldwedstrijd van het seizoen uit tegen Lemmer. Het was mooi weer en we wisten dat Lemmer uit de breedte korfbal terug kwam naar de wedstrijdklasse en we waren benieuwd hoe de teamsamenstelling zou zijn. Bij aankomst bleken er nog 2 of 3 van het oude team te spelen aangevuld met wat leek op allemaal A’s.

Aanval: Sanne Heinhuis, Aniek Simonis, Jorrit Zijlstra en Jorn Hofstra. Verdediging: Anna Hofstra, Veerle Beute, Harjan Keizer en Johan de Vries. Wissels Patrick Bakker en Marloes Jansen.

De score werd geopend door Noveas met een schot van Jorn, waarna Jorn wederom scoorde met het tweede punt voor Noveas. Daarna was het Harjan met zijn eerste score van de wedstrijd. Lemmer kwam er niet aan te pas en dat was eigenlijk bijna de hele eerste helft van toepassing, want na Harjan, was het Anna die scoorde gevolgd door twee maal Aniek, waarna Anna haar tweede van de wedstrijd liet optekenen. Vervolgens was het Harjan die scoorde, gevolgd door Jorrrit, Sanne en Anna. Vlak voor rust was het Lemmer die hun eerste punt wist te scoren wat een ruststand opleverde van 1-11.

Na de pauze kwam Marloes in het veld voor Sanne. De laatste tien minuten van de wedstrijd kwamen Patrick en Sanne in het veld voor Johan en Aniek. Zoals de eerste helft eindigde, zo startte de tweede helft met een score van Lemmer. Daarna was het Marloes en Johan die wisten te scoren voor Noveas. Hierna wist Lemmer tweemaal te scoren. Vervolgens was het weer de beurt aan Noveas met scores van Aniek, Harjan, Veerle, Sanne, Jorn, Harjan en Johan. Dit bracht de stand op 4-20. Tenslotte richting het eind van de wedstrijd wist Lemmer nog drie maal achter elkaar te scoren. Dit bracht de eindstand op 7-20.

Doelpunten: Harjan Keizer 4 maal, Jorn Hofstra, Anna Hofstra en Aniek Simonis 3 maal, Sanne Heinhuis en Johan de Vries 2 maal, Jorrit Zijlstra, Marloes Jansen en Veerle Beute 1 maal.