Noveas 1 – De Hoeve 1 (12-14) op 08-06-2024

We speelden vandaag onze laatste veldwedstrijd thuis tegen De Hoeve. Voor ons zat er helaas geen kampioenschap meer in, maar de tegenstander stond gedeeld eerste, kortom de druk lag bij hen.

Aanval: Lotte van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Aniek Simonis, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een schot van Yorrin, waarna De Hoeve vrij vlot gelijk maakte. Vervolgens werd er een tijdje niet meer gescoord, waarna het Patrick was die Noveas weer op voorsprong zette, wederom gevolgd door een punt voor De Hoeve. Weer werd er een poosje niet gescoord, waarna het Jorrit was die de 3-2 binnen schoot. De Hoeve maakte op slag van Rust de 3-3, waardoor we met gelijke stand de rust ingingen.

Na de pauze wist De Hoeve wel te scoren en zelfs vier keer achter elkaar, waardoor Noveas even achter de feiten aan liep. Anne maakte vervolgens het eerste punt voor Noveas na de pauze, helaas direct gevolgd door een punt voor De Hoeve. Noveas zette vervolgens de achtervolging in met punten van Jorrit, Esmee en Anna, waardoor de stand op 7-8 kwam. De Hoeve wist ondertussen ook een punt te scoren, maar Noveas zette door en wist via Jorrit, Lotte en Jorn nogmaals drie punten op een rij te scoren. Helaas ditmaal ook gevolgd door drie punten op een rij voor de Hoeve, waardoor de stand op 10-12 kwam. Anna en Harjan wisten tenslotte nog te scoren, maar elke keer gevolgd door een punt van de De Hoeve, waardoor de eindstand uitkwam op 12-14.

Doelpunten: Jorrit Zijlstra en Anna Hofstra 3 maal, Harjan Keizer, Esmee Simonis, Lotte van der Terp, Yorrin Gritter, Jorn Hofstra en Patrick Bakker 1 maal.