Roreko 1 – Noveas 1 (18-14) op 01-06-2024

We speelden vandaag onze vijfde veldwedstrijd uit tegen Roreko, Deze streekderby staat garant voor een mooi affiche met vaak een spannende wedstrijd en dat was het vandaag zeker ook.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Jorrit Zijlstra en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Roreko met twee punten achter elkaar, waardoor Noveas even moest schakelen, maar door de aansluitingstreffer van Jorn werd de score voor Noveas geopend. Helaas voor Noveas maakte Roreko nogmaals twee punten achter elkaar waardoor de stand op 4-1 kwam. Noveas kwam iets beter in de wedstrijd en Harjan wist vervolgens de 4-2 te maken, helaas wederom gevolgd door een punt voor Roreko, Noveas zette door en Jorn wist zijn tweede binnen te schieten, maar ook nu helaas wederom gevolgd door een punt van Roreko. Ook Harjan pakte zijn tweede punt, maar zoals we eerder al zagen wederom gevolgd door een punt van Roreko. Noveas kwam steeds meer en meer op stoom en wist ditmaal tweemaal achter elkaar te scoren door Lotte en Esmee. Roreko wist vervolgens weer een punt te pakken en dit was ook hun laatste voor de rust, maar noveas was ondertussen warm en wist achtereenvolgens door Anna, Lotte en Sian de score op 8-9 te zetten en daarmee gingen we de rust in.

Na de pauze was het Yorrin die de stand verder wist uit te breiden voor Noveas, waarna Roreko weer was terug wist te doen. Vervolgens waren het Anna en Harjan die stand op 9-12 zetten. Roreko zette weer aan en Noveas had even geen antwoord, waardoor Roreko zes maal achter elkaar wist te scoren en van de mooie voorsprong was ondertussen niks meer over en zaten we tegen een achterstand aan te kijken. Jorrit wist nog te scoren via een strafworp, maar ook nu weer gevolgd door een punt voor Roreko. Esmee wist tenslotte het laatste punt voor Noveas op het bord te zetten, maar Roreko was nog niet klaar en wist nog twee maal te scoren waardoor er een eindstand van 18-14 uiteindelijke op het bord stond.

Doelpunten: Harjan Keizer 3 maal, Jorn Hofstra, Lotte van der Terp, Esmee Simonis en Anna Hofstra 2 maal, Yorrin Gritter, Jorrit Zijlstra, Sian van der Terp 1 maal.