DTG 1 – Noveas 1 (17-13) op 25-05-2024

We speelden vandaag onze vierde veldwedstrijd uit tegen DTG. We hebben twee weken geleden net tegen elkaar gespeeld, kortom we weten wat ons te wachten staat.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Patrick Bakker en Johan de Vries. Reserve: Peter Krol en Veerle Beute

De score werd geopend door DTG met twee punten achter elkaar, gevolgd door een strafworp voor Anna en een kleine kans voor Johan die er beide in gingen, waardoor de stand weer gelijk kwam. Daarna was het Sian die met een afstandsschot Noveas op voorsprong zette, maar dit was helaas van korte duur, want DTG wist tweemaal achter elkaar te scoren. Noveas wist zich goed te weren, door een doorloopbal van Lotte en een klein kansje van Harjan kwam de stand van 4-5 op het bord. Helaas voor Noveas wist vervolgens DTG nog viermaal te scoren voor de pause, waardoor de ruststand 8-5 werd.

Na de pauze wist DTG direct weer te scoren, gevolgd door een score van Lotte en wederom een score voor DTG, dit bracht de stand op 10-6. Vervolgens werd er steeds om en om gescoord, waardoor de afstand van vier punten verschil helaas niet werd verkleind. Ook enkele wissels in de tweede helft heeft dit helaas niet kunnen forceren. Waardoor uiteindelijk de eindstand van 17-13 op het bord stond.

Doelpunten: Sian van der Terp 4 maal, Johan de Vries 3 maal, Lotte van der Terp 2 maal, Harjan Keizer, Esmee Simonis, Patrick Bakker en Anna Hofstra 1 maal.