Noveas 1 – DTG 1 (8-16) op 11-05-2024

We speelden vandaag onze derde veldwedstrijd thuis tegen DTG. Bij mooi weer en wederom een onbekende tegenstander gaan we er blanco in.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Patrick Bakker en Jorrit Zijlstra.

De score werd geopend door DTG gevolgd door een afstandsschot van Sian, waarna DTG wegliep naar 1-4. Toen was het tijd voor Noveas met een score van Esmee, maar helaas liep DTG nog verder weg naar 2-7. Vervolgens werden er door Noveas de nodige wissels gedaan en wist Sian nogmaals te scoren. Ook nu wederom gevolgd door drie punten van DTG. Harjan wist vlak voor rust de score op nog op 4-10 te zetten.

Na de pauze wist DTG direct weer te scoren. Hierna weten Anna en Harjan te scoren wat de stand op 6-11 bracht. Meteen daarop weer gevolgd door een punt van DTG. Vervolgens werd er vijf minuten niet gescoord, waarna Yorrin voor Noveas weer een punt weet te scoren. Er wordt door Noveas weer de nodige wissels ingezet, waarna zowel DTG als Harjan weten te scoren en hiermee komt de stand op 8-13. Noveas krijgt het niet voor elkaar om te scoren en DTG weet nog driemaal te scoren waardoor de eindstand op 8-16 komt. Al met al had Noveas geen antwoord om het lengte verschil en het fysiek sterke DTG.

Doelpunten: Harjan Keizer 3 maal, Sian van der Terp 2 maal, Esmee Simonis, Yorrin Gritter en Anna Hofstra 1 maal.